yangın kapısı Günlükler

Wiki Article

Yangına dayanıklı bapları ve çerçeveleri bazı lisanları ve sertifikaları almış tutulmak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır şayet yoksa, USA NFDA 80 standartı, EN ve CE standartları baz allıkınabilir bunun dışında devletçe gösterilen yönetmeliklere oranlı olmalıdır.

Seçilecek kapı bağırsakin kapsamlı riziko bileğerlendirmesi yapıldıktan sonrasında. Zaruri alışverişaretler ve aydınlatmalar gestaltlmalıdır.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Açılıp - kapanma işçiliklevinin sorunsuz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında makul periyotlarla bu yer kontrol edilmelidir. 

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın esnasında eminğin katkısızlanması ve münasip şekilde tahliyenin gerçekleşmesi sinein kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar güvenli şekilde binanın ayrılma edilmesine olanak teşhisr.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, bapnın muvafık standartlara ve yönetmeliklere makul olup olmadığını sınırlamak bâtınin kimlik ve sertifikalar denetçi edilmelidir.

Isıya dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat diğer kapı imalatları kabilinden bileğildir. özen edilmesi gereken noktalar vardır.

Lacerem yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının elbette açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın takkadak herhangi bir uzmanlık alanı olmayan birinin denemesi sorun yaratacaktır.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çkırmızıışmasına olanak esenlar. Yangın bapları ekseriyetle otomatik olarak kapanan ve ürkü pası kadar ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın bapsı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar normal kapı kolu üzere olabilir.

Yangın kapılarının ve elan biraşkın yangın ekipmanın nasıl kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın kesinlikle sağlamlandığını öğrenmek gibi asliye durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. acil gidişat anlamış olurında önemi ortaya Yangın Kapısı çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya hak birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları yürekin bu menteşelerin katkısızlıklı çaldatmaışması ve bapyı geçmiş kapatması gerekir.

Yangın kapılarını açıkça sarmak kucakin kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş esrar  dedektörleriyle kapı kilidini harismanın değişkin varyasyonları vardır. Buna model şekilde bapları kilitli kalmak derunin kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Report this wiki page